Meer resultaten voor minimal art kenmerken

minimal art kenmerken
Minimal Art 5 definities Encyclo.
Minimal art of minimalisme is een stroming in de beeldende kunst die vanaf de jaren 1960 vanuit de Verenigde Staten in Europa geïntroduceerd werd. De stroming heeft verwantschap met de fundamentele kunst en was een reactie op het voordien in Amerika hoogtij vierende abstract expressionisme. Kenmerken Minimal art bediende zich van simpele, eve.
Minimal art.
Bezoek ook eens de volgene websites.: Minimal art is de benaming voor een stroming in de beeldhouwkunst. Andere benamingen voor hetzelfde verschijnsel zijn Primary Structures, Unitary Objects en ABC Art. Deze niet georganiseerde beweging is ontstaan in de eerste helft van de jaren zestig. Minimal art werd zowel in Europa als in de U.S.A.
Minimal art Wikikids.
2 Belangrijke kunstenaars. Soms is minimal art moeilijk te herkennen, omdat het meer een stroming is waarin ze hetzelfde doel hebben in plaats van dezelfde kenmerken. Als je toch kenmerken moet noemen zouden dit de kenmerken zijn.: Herhaling van vormen of lijnen.
MINIMAL ART of: minimalisme, een Amerikaanse kunststroming vanaf 1965.
Zoek op de website Zoekterm Zoeken. Volg ons op Minimal Art. The specific objects van minimal art. Van onze redactie. De filosoof Richard Wollheim introduceerde de term minimal art in 1965 als titel van zijn essay over kunstenaars uit zijn omgeving.
Het verschil tussen ZERO / NUL en Minimal Art.
De kenmerken van ZERO/NUL zijn licht, beweging en monochrome schilderkunst. Om met licht en schaduw te spelen maken de kunstenaars vaak gebruik van spijkers, reliëfs en geribbelde oppervlakten. Er is geen grens tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. In de zestiger jaren kwam in New York en Los Angeles Minimal Art op als tegenbeweging van Pop Art en het Abstract Expressionisme.
minimal art / hedendaagse beeldende kunst Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl.
Post Minimal Art. In tegenstelling tot Minimal Art zijn in Post Minimal Art ontstaans en veranderingsprocessen van groot belang en kunnen factoren als chaos en toeval een belangrijke rol spelen. Temperatuur en natuurlijke processen als absorptie en uitdroging vormen een integraal onderdeel van het werk.
Minimal art Wikipedia.
Kunstenaars minimal art bewerken. Belangrijke vertegenwoordigers van de minimal art zijn.: Enno Develing organiseerde de eerste tentoonstelling van minimal art in 1968 in het Gemeentemuseum Den Haag. 1 In Nederland is Jan Schoonhoven een vertegenwoordiger te noemen met verwante mentaliteit.
minimal art.
In tegenstelling tot Minimal Art zijn in Post Minimal Art ontstaans en veranderingsprocessen van groot belang en kunnen factoren als chaos en toeval een belangrijke rol spelen. Temperatuur en natuurlijke processen als absorptie en uitdroging vormen een integraal onderdeel van het werk.
Minimal-Art.
Dit artikel is 28-10-2008 voor het laatst bewerkt. Minimal art is een non figuratieve kunststroming 1956-ca.1977 in de beeldhouw en objectkunst, die zich bedient van zeer eenvoudige primaire basisvormen en de eigen, neutrale kleur van het industriële materiaal en een mathematische ordening.

Contacteer ons