Resultaten voor minimal art kenmerken

minimal art kenmerken
Kunstgeschiedenis: Minimal Art //Vensters.
In geometrische vormen en industriele materialen maakten ze pure kunstwerken, zonder extra betekenis. In de jaren 60 en 70 was de Minimal Art een belangrijke kunststroming. Wie waren de bekendste kunstenaars? Geschiedenis Na de Tweede Wereldoorlog was New York de hoofdstad van de kunstwereld en vierde het abstract expressionisme hoogtijdagen. Mark Rothko probeerde de essentie van de schilderkunst te vinden in grote serene kleurvlakken. Tegelijkertijd toonden de drip paintings van Jackson Pollock een wervelwind van energie en beweging. Het abstract expressionisme was ondanks zijn verscheidenheid aan vormen een subjectieve en emotionele kunststroming, binnen het traditionele idee van het modernisme dat naar vooruitgang streefde. Kenmerken In de jaren 60 werd dit abstract expressionistische ideaal door een nieuwe generatie kunstenaars als hoogdravend ervaren.
het postmodernisme: Minimal Art.
Deze scheiding tussen vorm en inhoud van een kunstwerk is te beschouwen als één van de meest radicale breuklijnen in de kunstgeschiedenis. Veel van wat bij de post-painterly abstraction aan de orde kwam, is ook van toepassing op de Minimal Art.
Minimal art.
Bezoek ook eens de volgene websites.: Minimal art is de benaming voor een stroming in de beeldhouwkunst. Andere benamingen voor hetzelfde verschijnsel zijn Primary Structures, Unitary Objects en ABC Art. Deze niet georganiseerde beweging is ontstaan in de eerste helft van de jaren zestig. Minimal art werd zowel in Europa als in de U.S.A.
Minimal art Wikikids.
2 Belangrijke kunstenaars. Soms is minimal art moeilijk te herkennen, omdat het meer een stroming is waarin ze hetzelfde doel hebben in plaats van dezelfde kenmerken. Als je toch kenmerken moet noemen zouden dit de kenmerken zijn.: Herhaling van vormen of lijnen.
Minimal-Art.
Dit artikel is 28-10-2008 voor het laatst bewerkt. Minimal art is een non figuratieve kunststroming 1956-ca.1977 in de beeldhouw en objectkunst, die zich bedient van zeer eenvoudige primaire basisvormen en de eigen, neutrale kleur van het industriële materiaal en een mathematische ordening.
minimal art / hedendaagse beeldende kunst Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl.
Post Minimal Art. In tegenstelling tot Minimal Art zijn in Post Minimal Art ontstaans en veranderingsprocessen van groot belang en kunnen factoren als chaos en toeval een belangrijke rol spelen. Temperatuur en natuurlijke processen als absorptie en uitdroging vormen een integraal onderdeel van het werk.
Minimal art Wikipedia.
Kunstenaars minimal art bewerken. Belangrijke vertegenwoordigers van de minimal art zijn.: Enno Develing organiseerde de eerste tentoonstelling van minimal art in 1968 in het Gemeentemuseum Den Haag. 1 In Nederland is Jan Schoonhoven een vertegenwoordiger te noemen met verwante mentaliteit.
minimal art.
In tegenstelling tot Minimal Art zijn in Post Minimal Art ontstaans en veranderingsprocessen van groot belang en kunnen factoren als chaos en toeval een belangrijke rol spelen. Temperatuur en natuurlijke processen als absorptie en uitdroging vormen een integraal onderdeel van het werk.
MINIMAL ART of: minimalisme, een Amerikaanse kunststroming vanaf 1965.
The specific objects van minimal art. Van onze redactie. De filosoof Richard Wollheim introduceerde de term minimal art in 1965 als titel van zijn essay over kunstenaars uit zijn omgeving. Zij maakten kunst met minimale ingrepen. Minimal art wordt ook wel aangeduid als minimalisme.

Contacteer ons