Resultaten voor wat is minimal music

wat is minimal music
Minimal-music.
Wat dat betreft, lijkt zelfs de strengste minimal music nog zeer vitaal. Is het waar dat je van te lang naar minimal music luisteren high wordt? Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest.
MINIMAL MUSIC.
Vandaar dat het altijd een dubbel gelaagdheid impliceert, wat een verklaring is voor de vele verdubbelingen, zoals pastiche, parodie, ironie en citeren die eigen is aan allerlei hedendaagse kunstuitingen. Dit zou ook wel eens voor de minimal music kunnen gelden.
Muziekencyclopedie Minimal Music.
Het is een verzamelnaam voor de muzikale experimenten van onder meer LaMonte Young, Terry Riley, Steve Reich en Philip Glass. Elk van deze minimalisten legde eigen accenten, maar de verbindende kenmerken zijn: het gebruik van zeer beperkte muzikale grondstoffen zoals korte melodische en/of ritmische motiefjes, of zelfs de klankvarianten van één enkele toon; de voortdurende herhaling en manipulatie daarvan veel minimal-componisten prefereren de term repetitieve muziek; en het achterliggende idee van objectiviteit de muziek drukt niets meer of minder uit dan wat de luisteraar hoort. Vaak ook, zoals in werken van Steve Reich en John Adams, staat motivische herhaling in dienst van een zeer geleidelijk veranderend klankbeeld hiervoor wordt ook de term procesmuziek gebruikt. Minimal music nam afstand van normen uit de Europese muziektraditie.
Minimal music de betekenis volgens XYZ van de klassieke muziek. mail.
Minimal music wat is de betekenis definitie. Minimal music Eng. minimale muziek is muziek waarin korte motieven gedurende vaak lange tijd herhaald en geleidelijk gevarieerd worden in een simpel harmonisch idioom. In de jaren zestig van de 20ste eeuw kwam de minimal music, na de periode van het cerebrale seriële componeren, uit een onverwachte, niet-intellectuele hoek en veroverde in snel tempo de podia voor nieuwe muziek.
Minimal music 5 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.hoorn.be/muziektermen.htm.: Geen exacte overeenkomst gevonden. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken.
Minimalistische muziek Wikipedia.
De term minimal music is afgeleid van het concept minimalisme, dat bekend was uit de schilderkunst en beeldhouwkunst. Het woord minimalisme werd voor het eerst gebruikt in de muziek in 1968 door Michael Nyman in een recensie van het stuk The Great Digest van Cornelius Cardew.
wat is minimal music.
Wat dat betreft, lijkt zelfs de strengste minimal music nog zeer vitaal. Is het waar dat je van te lang naar minimal music luisteren high wordt? Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest.
Minimal Music, Most Important Pieces Douwe Eisenga: Maximal Music.
In 1974 begon Reich aan wat zijn meest kenmerkende werk zou worden, Music for 18 Musicians. In dit muziekstuk kwamen veel nieuwe ideeën naar voren, ook al refereert het aan eerder werk. Dit was Reichs eerste poging om voor grotere ensembles te schrijven. Minimal Music Philip Glass. Philip Glass is geboren in 1937, een jaar later dan Steve Reich.

Contacteer ons