Zoeken naar wat is minimal music

wat is minimal music
Muziekencyclopedie Minimal Music.
Het is een verzamelnaam voor de muzikale experimenten van onder meer LaMonte Young, Terry Riley, Steve Reich en Philip Glass. Elk van deze minimalisten legde eigen accenten, maar de verbindende kenmerken zijn: het gebruik van zeer beperkte muzikale grondstoffen zoals korte melodische en/of ritmische motiefjes, of zelfs de klankvarianten van één enkele toon; de voortdurende herhaling en manipulatie daarvan veel minimal-componisten prefereren de term repetitieve muziek; en het achterliggende idee van objectiviteit de muziek drukt niets meer of minder uit dan wat de luisteraar hoort. Vaak ook, zoals in werken van Steve Reich en John Adams, staat motivische herhaling in dienst van een zeer geleidelijk veranderend klankbeeld hiervoor wordt ook de term procesmuziek gebruikt. Minimal music nam afstand van normen uit de Europese muziektraditie.
MINIMAL MUSIC Soundscape en wat dies meer zij Er was een verzoek om een samenvatting te geven van de vele betogen in de site met name over de onderwerpen Minimal music en Soundscape. Tevens de vraag w
MINIMAL MUSIC Soundscape en wat dies meer zij. Er was een verzoek om een samenvatting te geven van de vele betogen in de site met name over de onderwerpen Minimal music en Soundscape. Tevens de vraag wat is de boodschap van al je projekten die nogal ogenschijnlijk chaotisch en choquerend overkomen.
Minimal music de betekenis volgens XYZ van de klassieke muziek. mail.
minimale muziek is muziek waarin korte motieven gedurende vaak lange tijd herhaald en geleidelijk gevarieerd worden in een simpel harmonisch idioom. In de jaren zestig van de 20ste eeuw kwam de minimal music, na de periode van het cerebrale seriële componeren, uit een onverwachte, niet-intellectuele hoek en veroverde in snel tempo de podia voor nieuwe muziek.
Minimalistische muziek Stad Gent.
De uitvoerders beslissen zelf hoe vaak ze een motiefje herhalen. Dat zorgt voor de zeer geleidelijke veranderingen in dit pionierswerk van de minimal music. Deel dit op sociale media. A piece like The" Desert Music" is 45 minutes long; I wonder, How on Earth did I ever do that!
Waarom houden we van minimale, repetitieve muziek? DJBROADCAST.
In minimal music vinden hele kleine verschuivingen plaats, en de volledige composities zijn dankzij dat profetische beloningsysteem vaak één groot feest. Maar er is volgens Sadakata nog een verklaring voor onze voorliefde voor herhaling: spanning. Minimale accentverschuivingen spelen met onze hersenen, plagen ons brein. Dat brein wil graag bevestigd worden in wat het voorspelt, minimal music is koren op de beloningsmolen.
Minimal-music.
Wat dat betreft, lijkt zelfs de strengste minimal music nog zeer vitaal. Is het waar dat je van te lang naar minimal music luisteren high wordt? Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest.
MINIMAL MUSIC.
Vandaar dat het altijd een dubbel gelaagdheid impliceert, wat een verklaring is voor de vele verdubbelingen, zoals pastiche, parodie, ironie en citeren die eigen is aan allerlei hedendaagse kunstuitingen. Dit zou ook wel eens voor de minimal music kunnen gelden.
Minimal music 5 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.hoorn.be/muziektermen.htm.: Geen exacte overeenkomst gevonden. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken.

Contacteer ons