Zoeken naar Rif

Rif
rif WikiWoordenboek.
geologie een ondiepte in water, koraalbank, klip. techniek, scheepvaart bij windmolens en zeilschepen: een strook van het zeiloppervlak dat tijdelijk kan worden opgevouwen of opgerold. De" wind is te sterk, we zullen een rif" of misschien wel twee, moeten steken."
Rifgebergte Wikipedia.
In 1976 schreef de Amerikaanse antropoloog David Hart een boek over de Ait Wayagher, getiteld; The Aït Waryagher of the Moroccon Rif. Zie de categorie Rif van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. 35 0 NB, 04 0 WL.
Wat is er aan de hand in de Rif? Buitenland Nieuws HLN.
Wat is de Rif? De Rif situeert zich in het Noorden van Marokko. Het gebied strekt zich uit van Cap Spartel in het Westen tot de rivier Moulouya in het Oosten en werd decennialang achtergesteld onder de vorige koning Hassan 2.
Rif 18 definities Encyclo.
ondiepte Een rif is een smalle, langgerekte ondiepte in het water van een zee of meer. Meestal wordt het rif gevormd door rotsen die steil uit de bodem omhoog steken, maar ook zandbanken kunnen met de term rif worden aangeduid.
Puzzelwoordenboek Rif.
Rif van zeedieren 1. Rif waarmee een zeil gerold wordt. Groot gevecht 3. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.
Rif ondiepte Wikipedia.
Meestal wordt het rif gevormd door rotsen die steil uit de bodem omhoog steken, maar ook zandbanken kunnen met de term rif worden aangeduid. Zo ligt in de Waddenzee tussen Ameland en Schiermonnikoog een zandplaat die het Rif wordt genoemd.
Rif Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Rif of met Rif in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Rif inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Rif en verwijzingen daarnaartoe.
De strijd van de Rif voor waardigheid verdient onze steun DeWereldMorgen.be.
De inwoners van de Rif zijn Amazigh Berbers en hebben een lange geschiedenis van animositeit met het Marokkaanse regime. De Rif was het toneel van een heroïsche antikoloniale strijd die aangevoerd werd door Abdelkrim Al Khattabi. Onder zijn leiding werden grote nederlagen toegebracht aan Spanje, de toenmalige kolonisator.
Rif biogeen Wikipedia.
Een biogeen rif is een min of meer vaste structuur in zoet water of in zee die uit de skeletten van een of meer plant of diersoorten is opgebouwd. De tot het rif behorende organismen vormen een eigen levensgemeenschap. Een rif houdt zich door aangroei zelf in stand, jonge organismen groeien daarbij over oudere heen.

Contacteer ons