Zoeken naar minimal music componisten

minimal music componisten
Minimal music De Klassieke-Componisten Database Musicalics.
U krijgt dan een account waarmee u uw eigen pagina's' kunt beheren. U kunt hier een account openen. Als u al een account heeft, dan kunt u hier inloggen. Componisten dit jaar. Componisten volgend jaar. Dichters en schrijvers. U bent hier. Home Composer timeline Composers Minimal music. Composers Minimal music.
Minimal-music.
Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest. Feit is dat minimal music opkwam in de jaren zestig in volle flower-powertijd en dat die sfeer de componisten ook niet onberoerd liet.
Minimal music for organ Jan Welmers Muziekweb.
Gemiddeld: 47, 3 waarderingen. Met minimal music wordt de muzieksoort aangeduid die in de jaren 60 werd ontwikkeld door Amerikaanse componisten als Philip Glass en Steve Reich. Het gaat hier om muziek met mantra-achtige herhalingspatronen, waarin subtiele veranderingen optreden. Maar ook Nederland heeft sinds 1979 zijn minimal music.
Thema Pagina De Klassieken NPO Radio 4 Minimal Music.
Meer Programma's' Componisten 3. De Klassieken AVROTROS. MA DI WO DO VR. Homepage De Klassieken. Het Klassieke Hart. De Klassieken op Twitter. De Klassieken op Facebook. Variaties op een Thema. Deze week variëren we op het thema Minimal Music. Deze week variëren we op het thema Minimal Music oftewel minimalistische muziek.
Componist Philip Glass 75.
Ook wel repetitieve muziek genoemd. Al heeft elke van deze componisten een heel eigen profiel. Het minimalisme is een kunstvorm uit de jaren 70 van vorige eeuw die ook in de beeldende kunsten bestond. Sobere vormgeving die zich al dan niet herhaalde. Op dit ogenblik schrijft Glass muziek die helemaal niets meer met dat minimalisme te maken heeft. Hij schrijft voor het conventionele symfonische orkest welluidende verhalende muziek. Ondertussen is hij al aan zijn achtste symfonie toe. Zijn symfonie nr 5 kreeg in Gent op het Sint-Pietersplein een deuxième.Vorig jaar was de componist in Bozar bij de Belgische creatie van zijn celloconcerto. Cobra.be was er bij. Wim Mertens in gesprek met Philip Glass. In 1983 reisde Wim Mertens die ooit één van de eerste studies over minimal music schreef naar New York voor een gesprek met Philip Glass.
Minimalistische muziek Stad Gent.
Minimal music, ook minimalistische muziek of repetitieve muziek genoemd, ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw. In die tijd werd de Europese kunstmuziek gedomineerd door de zeer complexe en abstracte composities van onder andere Pierre Boulez en Karlheinz Stockhausen. Als reactie daarop begonnen de Amerikaanse componisten Terry Riley, Steve Reich en Philip Glass muziek te componeren die bestond uit kleine, herkenbare motiefjes die eindeloos werden herhaald.
Minimal-music.
Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest. Feit is dat minimal music opkwam in de jaren zestig in volle flower-powertijd en dat die sfeer de componisten ook niet onberoerd liet.
Maximale minimal vrije geluiden VPRO.
Johann Sebastian Bach. componist der componisten. zanger, gitarist en liedjesschrijver. ongewoon trio met een buitengewoon geluid. Bamba Wassoulou Groove. zevenmansformatie uit de Malinese hoofdstad Bamako. Nik Bärtsch's' Ronin. zen-funk uit Zwitserland. Bosnische accordeonist op de grens van pop en minimal music.
Muziekencyclopedie Minimal Music.
Geschiedenis van Minimal Music. Midden jaren zestig pikken gitaarbands in New York de principes van het minimalisme op. Op extreem overstuurde gitaren herhalen zij akkoorden, zodanig dat een resonerende drone ontstaat die langzaam lijkt te exploderen. Extremer ingestelde klassieke minimalistische componisten passen dit in de jaren zeventig ook zelf toe.

Contacteer ons