Meer resultaten voor minimal music componisten

minimal music componisten
Nieuws Pagina podium witteman NPO Radio 4 Tips van Floris Minimal Music.
Meer Programma's' Componisten 3. Home Podium Witteman. NTR Podium Sessies. Tips van Floris Minimal Music. vrijdag 3 april 2015. Deze week heeft Floris Kortie tips over één van de meest succesvolle stromingen in de moderne klassieke muziek: Minimal Music. Minimal-liefhebbers aller landen verenigt u!
Minimal-music.
Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest. Feit is dat minimal music opkwam in de jaren zestig in volle flower-powertijd en dat die sfeer de componisten ook niet onberoerd liet.
Muziekencyclopedie Minimal Music.
Machine Guitars van Remko Scha Status van Unit Moebius Wrede van Gore. Geschiedenis van Minimal Music. Midden jaren zestig pikken gitaarbands in New York de principes van het minimalisme op. Op extreem overstuurde gitaren herhalen zij akkoorden, zodanig dat een resonerende drone ontstaat die langzaam lijkt te exploderen. Extremer ingestelde klassieke minimalistische componisten passen dit in de jaren zeventig ook zelf toe.
Minimalistische muziek Stad Gent.
Minimal music, ook minimalistische muziek of repetitieve muziek genoemd, ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw. In die tijd werd de Europese kunstmuziek gedomineerd door de zeer complexe en abstracte composities van onder andere Pierre Boulez en Karlheinz Stockhausen. Als reactie daarop begonnen de Amerikaanse componisten Terry Riley, Steve Reich en Philip Glass muziek te componeren die bestond uit kleine, herkenbare motiefjes die eindeloos werden herhaald.
Maximale minimal vrije geluiden VPRO.
jazzpianist en Young Vip 2018. Johann Sebastian Bach. componist der componisten. zanger, gitarist en liedjesschrijver. ongewoon trio met een buitengewoon geluid. Bamba Wassoulou Groove. zevenmansformatie uit de Malinese hoofdstad Bamako. Bosnische accordeonist op de grens van pop en minimal music.
Minimal Music, Most Important Pieces Douwe Eisenga: Maximal Music.
Philip Glass heeft het bijvoorbeeld over muziek met repeterende structuren in plaats van Minimal Music. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stukken uit de Minimal Music, gevolgd door een aantal nieuwere stukken van componisten die je zeker wilt leren kennen.
Minimalistische muziek Wikipedia.
Van de muziek die minimal music genoemd wordt bestaan vele variaties, in elk opzicht, van instrumentatie tot structuur tot techniek. De vroege composities van Philip Glass en Steve Reich hadden over het algemeen een strenge vorm, met weinig versieringen over het primaire thema. Het waren stukken voor kleine instrumentale ensembles waar de componisten zelf deel van uitmaakten.
Schooltv: Podium Witteman in de klas Minimal music.
Handleiding en kijkvragen. Na de Tweede Wereldoorlog gingen componisten in Europa en de Verenigde Staten ingewikkelde en vrije muziek maken. Minimal Music is een tegenreactie hierop. De term minimalistische muziek of minimal music wordt gebruikt om een muziekstijl aan te duiden waarbij herhaling en een duidelijk tempo kenmerken zijn.
MINIMAL MUSIC.
Vandaar dat het altijd een dubbel gelaagdheid impliceert, wat een verklaring is voor de vele verdubbelingen, zoals pastiche, parodie, ironie en citeren die eigen is aan allerlei hedendaagse kunstuitingen. Dit zou ook wel eens voor de minimal music kunnen gelden. Met een woordspeling zouden we bij componisten als Reich en Glass een poging kunnen waarnemen de moderniteit te resoneren.

Contacteer ons