Zoeken naar minimal music componisten

minimal music componisten
Minimal Music, Most Important Pieces Douwe Eisenga: Maximal Music.
Philip Glass heeft het bijvoorbeeld over muziek met repeterende structuren in plaats van Minimal Music. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stukken uit de Minimal Music, gevolgd door een aantal nieuwere stukken van componisten die je zeker wilt leren kennen.
Nieuws Pagina podium witteman NPO Radio 4 Tips van Floris Minimal Music.
Meer Programma's' Componisten 3. Home Podium Witteman. NTR Podium Sessies. Tips van Floris Minimal Music. vrijdag 3 april 2015. Deze week heeft Floris Kortie tips over één van de meest succesvolle stromingen in de moderne klassieke muziek: Minimal Music. Minimal-liefhebbers aller landen verenigt u!
Steve Reich Wikipedia.
De choreografe Anne Teresa De Keersmaeker heeft choreografieën bij Reichs werk gemaakt, waarover hij zich waarderend heeft uitgesproken. Sonic Youth speelde een van zijn composities op hun cd Goodbye, 20th Century, een hommage aan moderne klassieke componisten uit de 20e eeuw, John Cage, Yoko Ono en Christian Wolff. Het nummer X-O van Dutch Uncles, afkomstig van het album Cadenza, is gebaseerd op een sample van het eerste deel van de Reich-compositie Electric Counterpoint. The Village Voice noemde Reich begin 2007 de belangrijkste levende Amerikaanse componist. Werk selectie bewerken. Soundtrack for The Plastic Haircut, tape 1963. Music for two or more pianos 1964.
Thema Pagina De Klassieken NPO Radio 4 Minimal Music.
Meer Programma's' Componisten 3. De Klassieken AVROTROS. MA DI WO DO VR. Homepage De Klassieken. Het Klassieke Hart. De Klassieken op Twitter. De Klassieken op Facebook. Variaties op een Thema. Deze week variëren we op het thema Minimal Music. Deze week variëren we op het thema Minimal Music oftewel minimalistische muziek.
Minimalistische muziek Stad Gent.
Minimal music, ook minimalistische muziek of repetitieve muziek genoemd, ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw. In die tijd werd de Europese kunstmuziek gedomineerd door de zeer complexe en abstracte composities van onder andere Pierre Boulez en Karlheinz Stockhausen. Als reactie daarop begonnen de Amerikaanse componisten Terry Riley, Steve Reich en Philip Glass muziek te componeren die bestond uit kleine, herkenbare motiefjes die eindeloos werden herhaald.
Schooltv: Podium Witteman in de klas Minimal music.
Handleiding en kijkvragen. Na de Tweede Wereldoorlog gingen componisten in Europa en de Verenigde Staten ingewikkelde en vrije muziek maken. Minimal Music is een tegenreactie hierop. De term minimalistische muziek of minimal music wordt gebruikt om een muziekstijl aan te duiden waarbij herhaling en een duidelijk tempo kenmerken zijn.
Minimal-music.
Voor sommigen is minimal music beluisteren misschien een soort joint, maar dat is alleszins nooit de bedoeling geweest. Feit is dat minimal music opkwam in de jaren zestig in volle flower-powertijd en dat die sfeer de componisten ook niet onberoerd liet.
Minimalistische muziek Wikipedia.
Van de muziek die minimal music genoemd wordt bestaan vele variaties, in elk opzicht, van instrumentatie tot structuur tot techniek. De vroege composities van Philip Glass en Steve Reich hadden over het algemeen een strenge vorm, met weinig versieringen over het primaire thema. Het waren stukken voor kleine instrumentale ensembles waar de componisten zelf deel van uitmaakten.
Muziekencyclopedie Minimal Music.
Geschiedenis van Minimal Music. Midden jaren zestig pikken gitaarbands in New York de principes van het minimalisme op. Op extreem overstuurde gitaren herhalen zij akkoorden, zodanig dat een resonerende drone ontstaat die langzaam lijkt te exploderen. Extremer ingestelde klassieke minimalistische componisten passen dit in de jaren zeventig ook zelf toe.

Contacteer ons